Setembre, mes de l'Alzheimer
23/10/2021

A poc a poc reprenem la normalitat i intentem fer les activitats que la gent associa ja a AGUAFA i al mes de setembre, mes en què commemorarem El Dia Mundial de l’Alzheimer.
Es necessiten moltes mans per a fer que les coses funcionen, per a fer que la societat avance, per a que totes les persones tinguen l’atenció i les cures que necessiten. Es necessiten Mans per l’Alzheimer i la gent de Guadassuar cada vegada n’és més conscient. Això es nota quan eixim al mercat a vendre la rifa del quadre de Martí, artista col·laborador incondicional d’AGUAFA, o parem la taula informativa en la plaça amb la revista anual acabada d’eixir d’impremta.

Entrega quadre donatiu de Martí Asensi i Osca a la persona guanyadora, tireta amb el número 617.

La junta directiva al mercat de Guadassuar amb les taules informatives. Lema de CEAFA "Zero Omissions Zero Alzheimer".

Un dels actes que més ens agrada en este mes d’activitats és aquell en què s’implica l’alumnat de les escoles del poble. Encara no hem pogut vore la plaça plena de xiquetes i xiquets com en anys anteriors, però és un goig vore on arriba la imaginació dels centres escolars per fer-nos arribar el seu missatge, les seus mans per l’Alzheimer.

Mans per l'Alzheimer de tot l'alumnat de primària i del seu professorat de l'escola Sant Francesc de Guadassuar.

Xiquets i xiquetes amb els seus professors i professores del CEIP Balmes de Guadassuar amb les seues Mans per l'Alzheimer.

Dimecres 22 celebràrem l’acte més social, el dels reconeixements, amb Raquel Ribes al piano i Ferran Barberà al clarinet; ells van obrir i tancar l’acte amb la seua música. Mans musicals per l’Alzheimer, mans solidàries que ens van fer gaudir de bona música. Enguany va ser FEVAFA qui va rebre el reconeixement per la seua labor i pel suport a totes les associacions de familiars i amics de persones amb Alzheimer de la Comunitat Valenciana. L’altre reconeixement va ser per a CERMOSAN, empresa de Guadassuar que s’ha sumat al grup d’empreses solidàries amb l’Alzheimer. En este acte la presidenta d’AGUAFA, Maria Olmos, va llegir el manifest del Dia Mundial de l’Alzheimer que amb el lema Zero Omissions, Zero Alzheimer es va centrar en la importància del diagnòstic precoç com a punt de partida bàsic i imprescindible per arribar a temps no només en la detecció de casos, sinó, sobretot, per poder posar en marxa els necessaris processos d’intervenció terapèutica que han de dirigir-se al conjunt de la família afectada per l'Alzheimer o altres demències.

Acte Reconeixements 2021.

Com ja és habitual dijous va ser dia de cinema. La pel.lícula El padre va ser la que triàrem enguany per a esta data. Anthony Hopkins protagonitza este film en què l’espectador viu el que és la pèrdua de memòria i la desorientació des del punt de vista del malalt, i això provoca que qui està veent la pel.lícula estiga igual de perdut que el protagonista. Una bona manera de fer arribar a la gent el que sent una persona amb Alzheimer.
Divendres 24 va tindre lloc a l'Auditori el lliurament de premis del Concurs Artístic-Literari 2021 "Els meus iaios". Maria Olmos, presidenta d’AGUAFA, i Gemma Avellán, Regidora de Benestar Social, van fer el lliurament dels premis a xiquetes i xiquets. L’acte va comptar també amb la participació de Pilar Jornet, Directora del Col.legi Sant Francesc, Salvador Colomer, Director del C.E.I.P. Balmes i Teresa Fuertes, Regidora d'Educació. Hem d’agrair especialment a quatre joves: Lucia Albort, Martina Sanjuan, Pau Lorente i Andrea Meseguer, la generositat amb què ens van regalar la música que va amenitzar l’acte.

I va de música, perquè el dia 2 d’octubre l’orfeó Músikus de Guadassuar va dedicar el concert que va tindre lloc a l’ermita a AGUAFA.


Moltes gràcies a totes les persones i col.lectius que pensen en AGUAFA quan tenen iniciatives solidàries i gràcies a tota la gent que aporta el seu granet d’arena, de la manera que siga, per fer pinya en la lluita contra l’Alzheimer i altre demències, per millorar la qualitat de vida de les persones afectades, perquè sempre necessitem MANS PER L’ALZHEIMER.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai