Apartat TRANSPARÈNCIA: Subvencions rebudes durant el 2021
21/03/2022

Aguafa rep anualment unes ajudes econòmiques per a portar endavant els seus projectes. Aquestes ajudes provenen d'entitats privades i d'organismes públics. Dins de la nostra obligació com associació fem públiques les quanties atorgades, així com la seua procedència i finalitat.

Comencem l’aventura de Reviure el nostre entorn, en bici sense edat!
24/11/2021

Al mes de juliol, els òrgans de govern de la Fundació “La Caixa” van seleccionat el nostre projecte “Reviure el nostre entorn: En bici sense edat” dins la convocatòria Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2021, en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials.

Setembre, mes de l'Alzheimer
23/10/2021

Després d'un any i mig molt complicat podem dir que AGUAFA torna a poc a poc a la normalitat. Una normalitat relativa, ja que totes les restriccions aplicades han fet que AGUAFA deixara de tindre visibilitat al poble de Guadassuar. Mots anys d'esforç i constància que volem recuperar. Setembre s'ha convertit en el mes de l'Alzheimer perquè el 21 de setembre és commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer i les associacions s'ocupen de fer les seues reivindicacions per conscienciar a la població i sobretot a les institucions que són les que poden crear recursos per cobrir les grans necessitats de les famílies afectades.

AGENDA D'ACTIVITATS COMMEMORAR EL DIA MUNDIAL DE L'ALZHEIMER
15/09/2020

Davant d’este any tan atípic i amb les circumstàncies extraordinàries condicionant la nostra tasca habitual, quedant afectat, tant en el concernent al centre i les activitats terapèutiques generals, com les que anualment desenvolupa l’associació en la seua llavor divulgativa.

25 DE NOVEMBRE. AGUAFA FA PÚBLIC EL SEU COMPROMÍS EN MATÈRIA D'ASSETJAMENT SEXUAL I PER RAÓ DE SEXE I D'ASSETJAMENT MORAL
25/11/2019

Aguafa, aprofitant un dia tan important com hui en què la societat es manifesta contra la violència masclista, vol fer pública la seua declaració de principis en matèria d'assetjament sexual  i per raó de sexe i d'assetjament moral.

LA GENERALITAT VALENCIANA CONCEDIX A AGUAFA EL VISAT DEL I PLA D'IGUALTAT D'OPORTUNITATS
16/07/2019

L’Associació de Guadassuar d’Amics i Familiars de persones amb Alzheimer, a través de la seua Junta Directiva, va decidir l'any 2018 incloure com un dels seus principis rectors la igualtat d'oportunitats i tracte entre dones i homes. Esta inclusió es reflectix en el I Pla d'Igualtat que ara obté el Visat de la Generalitat Valenciana. 

FINALITZANT EL PROJECTE ACTIVA 2018
05/12/2018

Ja ha passat quasi un any des que el projecte ACTIVA va ser elegit per l’obra social La Caixa en la seua convocatòria Comunitat Valenciana. Este projecte naix amb l’objectiu de promocionar l’envelliment actiu i responsable així com plantejar distintes accions preventives davant malalties incapacitants o, millor dit, com a acció preparatòria davant processos que cursen amb deteriorament cognitiu i pèrdua de l’autonomia personal.

FENT PINYA PER L’ALZHEIMER EN GUADASSUAR
20/07/2018

AGUAFA SE UNE A LA CAMPAÑA DE SENSIBILIZACIÓN POR EL ALZHEIMER QUE SE DESARROLLARÁ EN TODA LA COMUNIDAD VALENCIANA

Desde el 10 de julio y hasta el próximo 21 de septiembre, Día Mundial del Alzheimer, las Asociaciones de Familiares de Personas con Alzheimer de la Comunidad Valenciana estarán volcadas en una campaña de sensibilización que se desarrollará a través de las redes sociales, y que se basa en mostrar imágenes de los participantes en grupo, unidos por los hombros o las manos, formando un círculo (“haciendo piña”).

Ens trobem a l'equador del PROJECTE ACTIVA 2018
18/07/2018

Ens trobem a l’equador del projecte ACTIVA desplegat als municipis d’Antella, Sumacàrcer, Manuel, Gavarda, Massalavés i Guadassuar.
Amb l’ajuda de l’Obra Social La Caixa, estos municipis participen activament en el projecte facilitant les distintes accions que formen part del projecte amb l’objectiu comú d’evitar la dependència i d’afavorir l’empoderament de les persones durant el procés natural d’envellir.

ALZHEIMER “PLATAFORMA LA RIBERA”
19/06/2018

El passat 13 de juny, les associacions d’Amics i Familiars de persones amb Alzheimer de la Comarca de La Ribera es reunien a l’Hospital de la Ribera per iniciar una nova etapa de treball que contempla accions conjuntes i coordinades amb el Departament de Salut La Ribera.

EL CENTRE DE DIA JA ÉS QUASI UNA REALITAT
05/03/2018

L’Associació, amb el suport de l’Ajuntament, està fent totes les gestions necessàries per a poder reconvertir l’espai on estem ara en Centre de Dia amb l’annexió del local adjunt. Centre amb millors instal·lacions, més espai a l’aire lliure i més capacitat per a més places. Esperem que les ganes d’avançar i la bona voluntat política facen el Centre de Dia una realitat per a l’any 2019.

PROJECTE ACTIVA: PROMOCIÓ DE L'ENVELLIMENT ACTIU I SALUDABLE
27/02/2018

Dins de la línia i l'àmbit Promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, la discapacitat i la dependència, AGUAFA (Associació de Guadassuar d'Amics i Familiars de persones amb Alzheimer), amb el projecte ACTIVA: PROMOCIÓ DE L'ENVELLIMENT ACTIU I SALUDABLE, ha estat una de les 34 entitats seleccionades per la Generalitat Valenciana i la Fundació Bancària "la Caixa", Obra Social la Caixa, dins del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials, en la seua convocatòria 2017 específica Comunitat Valenciana.

FESTIVAL NADALENC D'AGUAFA
15/12/2017

El dia 15 de desembre va tindre lloc a l’auditori de Guadassuar un acte intergeneracional autèntic que va aconseguir emocionar totes les persones que assistiren al festival.

AGUAFA MÉS QUE UNA ASSOCIACIÓ
12/12/2017

Després d’un any com este en què AGUAFA compleix 15 anys des de la seua constitució, fent la mirada enrere podem sentir-nos ben orgullosos del treball tan professional que hem fet fins ara. També ens adonem del llarg camí que queda.

LA COOPERATIVA ELÈCTRICA DE GUADASSUAR "COOPELEC" SOLIDÀRIA AMB L’ALZHEIMER
11/12/2017

El passat 11 de novembre La Cooperativa Elèctrica de Guadassuar (COOPELEC) signa un conveni de col·laboració amb AGUAFA. Este conveni consisteix en la col·laboració econòmica per a realitzar diversos tallers terapèutics especialitzats dedicats a les persones afectades, concretament, el taller de teràpia canina i el taller de teatre

Usuaris i terapeutes d’AFA Alcoi visiten AGUAFA en una sessió BAPNE© conjunta
10/12/2017

El passat 30 de novembre 15 usuaris d’AFA Alcoi acompanyats per terapeutes de l’Associació ens van visitar a Guadassuar per fer una sessió BAPNE© conjunta i fer un dinar de germanor. Va ser una jornada molt agradable i amb bona companyia entre ritmes, cançons i coordinacions complexes que realitzarem tots amb més o menys dificultat.

LLIURAMENT DELS PREMIS DE LA XI EDICIÓ DEL CONCURS ESCOLAR ARTÍSTIC I LITERARI
15/06/2017

 

El 2 de juny, mares, pares, iaies, iaios... i xiquets omplien la sala de conferències del Centre Cultural de Guadassuar per a celebrar el lliurament dels premis del concurs escolar artístic i literari “Els meus iaios”.

TALLER EDUCATIU I EMOCIONAL PER A FAMILIARS CUIDADORS
09/03/2017

Darrere de cada cas de persona amb Alzheimer o altres demències està el seu cuidador. Este es converteix en l’ ombra del malalt dedicant els seus recursos, esforços, treball, temps lliure i salut a mantenir en la mesura del possible el benestar i la seguretat del malalt. Al voltant del 90% dels cuidadors presenten problemes psicològics al no poder fer front d'una manera adequada a esta complicada situació, de manera que la creació de programes d'atenció psicològica destinats a aquest col·lectiu es converteix en fonamental per a la seva salut i benestar.

"UNITAT DE MEMÒRIA" NOU SERVEI AL CENTRE DE SALUT DE GUADASSUAR GESTIONAT PER AGUAFA
01/02/2017

AGUAFA posa a l’abast de les famílies noves atencions que s’emmarquen dins d’una coordinació sociosanitària necessària per abordar correctament les conseqüències d’estes malalties que junt amb els accidents cerebrovasculars conformen la segon causa de mort a Espanya.

UN REPTE COMPARTIT. ACTIVITATS PER A COMMEMORAR EL DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER
10/10/2016


AGUAFA organitza una setmana de propostes per a commemorar EL DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER. Propostes que volen implicar la gent i fer-la còmplice d’un repte compartit: millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia d’Alzheimer.

 

 

COMPROMÍS I COOPERACIÓ. IV ACTE DE RECONEIXEMENTS AGUAFA I LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS ESCOLAR ARTÍSTIC I LITERARI
21/09/2016

El dia 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, es va celebrar a l’auditori de Guadassuar la IV edició de l’Acte de Reconeixements AGUAFA i el lliurament de premis del Concurs Escolar Artístic i Literari Escolar.
Enguany els reconeixements van ser per a L’Hospital de la Ribera i per a Amparo Clemente Corberà.

NOU RECURS TERAPÈUTIC PER A LA INTERVENCIÓ COGNITIVA EN PERSONES AMB DEMÈNCIA O EN EDAT DE RISC
13/04/2016

L’Associació ha incorporat als seus recursos terapèutics l’ús de l’ordinador i/o tablet mitjançant l’accés a la plataforma neuronUP. L’’oficina La Caixa de Guadassuar ha recolzat el nostre treball amb un donatiu que costeja l’accés a dita plataforma donant així valor a les activitats que des del centre d’aguafa es realitzen diàriament per tal de pal·liar les conseqüències d’estes malalties.

ES POT PREVINDRE L’ALZHEIMER I ALTRES DEMÈNCIES? TALLERS D’ACCIÓ PREVENTIVA “ACTIVANT LA MENT”
07/04/2016

Aguafa desenvoluparà a Guadassuar tallers preventius dirigits a població sana, amb l’objectiu de previndre l’aparició de certes malalties i/o pal·liar les possibles conseqüències d’estes. Els tallers es realitzaran amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social i Igualtat.

Davant l’Alzheimer no et quedes en blanc CAMPANYA DE PREVENCIÓ
07/10/2015

El passat 23 de setembre encetarem la campanya de prevenció promoguda per la nostra Associació amb l’ajuda econòmica de BANKIA i la col·laboració del Departament de Salut de l’Hospital de la Ribera. La campanya està formada per tres xerrades amb el títol: Es poden previndre l’Alzheimer i altres demències? i tallers preventius per a estimular la ment i adquirir hàbits saludables d’una forma divertida i entretinguda: “ACTIVANT LA MENT”.

PARTICIPACIÓ, COMPROMÍS I SOLIDARITAT EN LA SETMANA DE L’ALZHEIMER
04/10/2015

Les activitats per commemorar El Dia Mundial de l’Alzheimer començaren a Guadassuar amb una globotà a la plaça Major amb el lema “Rebentem l’Alzheimer” on participaren tots els alumnes de primària dels dos col·legis del poble.

AGUAFA també balla les danses
10/09/2015

Des de l’any 2010 AGUAFA ix a ballar les danses disfressada amb els color de l’associació: el morat i el taronja.

PROGRAMACIÓ DIA MUNDIAL DE L'ALZHEIMER
10/09/2015

S’acosta el dia 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, i totes les associacions preparen i posen en marxa la seua agenda d’activitats per a informar i sensibilitzar la societat sobre esta “epidèmia del segle XXI”  i les seues conseqüències sociosanitàries. 

IV Sopar Popular mostra d'un poble solidari
15/07/2015

Per 4t any consecutiu, divendres 10 de juliol, a les 9 de la nit, la  gent es va aplegar al carrer l’Ermita de Guadassuar per acudir a la cita anual del sopar popular organitzat per AGUAFA, l’Associació de Guadassuar d’Amics i Familiars de persones amb Alzheimer. Un any més es va conjugar la solidaritat i la festa en un acte que va reunir més de 500 persones.

III ACTE DE RECONEIXEMENTS D'AGUAFA I LLIURAMENT DE PREMIS DE LA X EDICIÓ DEL CONCURS ESCOLAR ARTÍSTIC I LITERARI
16/06/2015

Divendres passat, 5 de juny, va tindre lloc a l’Auditori de Guadassuar el 3r Acte de Reconeixements d’AGUAFA i Lliurament de Premis de la 10ª edició del Concurs Escolar Artístic i Literari.
Enguany el reconeixement va ser per a la coral Maestro Cuevas i per als dos col.legis del poble: el CEIP Balmes i el col.legi Sant Francesc.

COMPRA "EL CARAMEL DE L'ALZHEIMER" I SUMA'T AL MOVIMENT CONTRA L'ALZHEIMER!
15/05/2015

La Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències (CEAFA) i el Centre d'Investigació Mèdica Aplicada (CIMA) de la Universitat de Navarra, amb la col·laboració de l'empresa el Caserío de Tafalla, estan donant suport a una campanya a favor de la investigació i assistència a les persones que conviuen amb la malaltia d'Alzheimer "El Caramel de l'Alzheimer".

Bankia dóna suport a un nou projecte d'AGUAFA
09/05/2015

Bankia dóna suport amb 5.464 euros al projecte "Campanya de prevenció: Alzheimer i altres demències" de l'Associació AGUAFA Associació de Guadassuar d'amics i familiars de persones amb Alzheimer.

Musical a benefici d'aguafa
08/05/2015

El musical “Aquellos maravillosos años”, va encetar diumenge passat, 19 d’abril, a l’auditori municipal de Guadassuar, un període d’activitats organitzades per AGUAFA per a sensibilitzar la societat sobre la problemàtica de l’Alzheimer.

Conveni amb la Fundació La Caixa
01/04/2015

L’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat Valenciana seleccionen el projecte de la nostra entitat, junt a 27 projectes més, entre un total de 270 projectes en tota la Comunitat Valenciana.

Els productes solidaris d’Aguafa en la Fira Agrícola de Guadassuar
01/04/2015

Un any més, AGUAFA ha estat present en la Fira Agrícola de Guadassuar que ha tingut lloc a principis del mes de març. Gràcies a l'organització de la fira, l'associació disposà d'una caseta on tant treballadores d'AGUAFA com membres de la junta i persones voluntàries van fer visible la tasca que realitza l'associació a Guadassuar.

Estrenem nova web
30/03/2015

En Aguafa hem decidit renovar la imatge de la nostra pàgina web i de pas adaptar-la perquè es puga visionar sense problemes en qualsevol dispositiu mòbil.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai