EL CENTRE DE DIA JA ÉS QUASI UNA REALITAT
05/03/2018

AGUAFA va nàixer com a resposta a unes necessitats del col·lectiu de persones de Guadassuar afectades per la malaltia d’Alzheimer. Des del moment en què es va crear l’associació i l’ajuntament ens va cedir el centre del carrer Vicent Pellicer hem treballat sense perdre de vista el nostre objectiu: millorar la qualitat de vida d’este col·lectiu, tant de les persones malaltes com de la família. Això és el que ens ha empés al llarg d’estos anys a augmentar els serveis que oferim, a formar part activa del nostre poble, a buscar sempre la complicitat de l’ajuntament, sense la qual no estaríem ara en l’edifici del carrer l’Ermita.
Actualment AGUAFA està fent totes les gestions necessàries per a poder reconvertir l’espai on estem ara en Centre de Dia. El primer pas va ser la compra per part de l’ajuntament del local que hi ha adjunt a l’edifici del carrer l’Ermita. A partir d’ací s’ha posat en marxa tot un seguit d’accions encaminades a fer realitat com més prompte millor eixa reconversió. El dia 30 de gener, Maria Olmos i Carolina Gutiérrez, presidenta i directora d’AGUAFA, es reuniren amb Voro Montañana, alcalde de Guadassuar, per estudiar els plànols del futur Centre de Dia, un centre amb instal·lacions més adequades a les necessitats de les persones afectades, amb més espai, amb capacitat per a més places, i sobretot amb més espai a l’aire lliure, que és el que sempre hem trobat a faltar, i tot orientat al treball estimulador i terapèutic amb les persones assistents. L’alcalde va manifestar el suport de l’ajuntament a este projecte i la voluntat de treballar conjuntament en les negociacions amb les institucions per a accelerar el procés.


En l’última reunió que es va celebrar a València, Maria Olmos, Carolina Gutiérrez i Voro Montañana exposaren el projecte a Amparo Mollar, cap de servei de Centres de Persones Majors Dependents i a Aurelio Carrión, subdirector general de Serveis Socials i persones amb dependència. La valoració d’esta reunió va ser molt positiva, ja que s’hi va vore ganes d’avançar i bona voluntat política.


Amb tot açò, si les coses continuen a esta marxa, sense entrebancs i amb esta bona voluntat per part de totes les parts implicades, es possible que l’any que ve ja pugam gaudir d’un Centre de Dia a Guadassuar, un centre considerat per l’administració valenciana i contemplat dins dels seus pressupostos.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai