LA COOPERATIVA ELÈCTRICA DE GUADASSUAR "COOPELEC" SOLIDÀRIA AMB L’ALZHEIMER
11/12/2017

El teixit associatiu requereix un esforç comú engranat per totes les possibles interaccions amb persones, entitats, institucions, agrupacions, empreses,... ja que sols així podem continuar fent front a una tasca social convertida en realitat a través del temps i del treball continuat d’un grup de persones implicades per fer possible una sèrie de recursos que les famílies afectades necessitaven, necessiten i necessitaran.
El passat 11 de novembre La Cooperativa Elèctrica de Guadassuar (COOPELEC) signa un conveni de col·laboració amb AGUAFA. Este conveni consisteix en la col·laboració econòmica per a realitzar diversos tallers terapèutics especialitzats dedicats a les persones afectades, concretament, el taller de teràpia canina i el taller de teatre. Estos tallers s’incorporaren a les activitats del centre a principis d’any (2017) ja que la seua pràctica beneficiava les persones assistents, millorant el seu estat d’ànim en general i les seues capacitats socials i d’interacció comunicativa. Ara les persones del centre podran rebre les distintes teràpies durant un any més i els familiars cuidadors gaudir dels seus efectes beneficiosos sobre la persona afectada.


Segons CEAFA (Confederació Espanyola d’Alzheimer) els costos directes i indirectes que genera l’Alzheimer i altres demències en una família superen els 31.890 € anuals de mitja. L’Alzheimer és un problema de caràcter sociosanitari que no té els recursos específics que hauria de tindre per afrontar esta situació. Davant d’açò sabem quins recursos són necessaris per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades, però posar-los en marxa, amb els pocs recursos econòmics dels què disposa la nostra associació i sense augmentar els costos a les famílies, és molt difícil. Per este motiu creem fermament que les empreses poden contribuir i formar part del teixit associatiu i mostrar-se solidaris amb l’Alzheimer tal i com ho ha fet La Cooperativa Elèctrica contribuint a que els recursos puguen ser de qualitat, consistents i perdurables en el temps. De les empreses poden sortir moltes accions per millorar el benestar en general de les persones i més quan els seus principis són socials; com diu el nostre secretari Rafa Úbeda “Les cooperatives no estan en la Lluna, viuen i treballen al poble, i és per això que contribuir al benestar de la gent del poble és també un dels seus objectius”.


És evident que la necessitat econòmica és clara però el nostre missatge comú no sols es queda en diners, sinó que necessitem entitats, empreses, persones,... que ens ajuden a difondre informació sobre la malaltia i les seues conseqüències, promoure accions, com és el cas, i contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i dels seus familiars cuidadors.
15 anys després de la seua constitució AGUAFA forma part de Guadassuar i és per a nosaltres un orgull poder declarar la Cooperativa Elèctrica solidària amb l’Alzheimer junt a l’Ajuntament de Guadassuar.

“Aguafa sap que no està sola. Continuem teixint xarxes”.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai