Usuaris i terapeutes d’AFA Alcoi visiten AGUAFA en una sessió BAPNE© conjunta
10/12/2017

Els professionals de la nostra entitat estan en constant recerca de qualsevol tipus d’intervenció terapèutica que contribuïsca a una millora de l’estat general de la persona afectada. Trobar-les és complicat ja que les aplicacions mitjançant mètodes no farmacològics fan que la seua evidència siga qüestionada i l’esforç i recursos per mostrar-la siga major que en altres intervencions més mèdiques. Però en el cas de les demències ja és vox populi, inclús entre els professionals de l’àmbit sanitari, que les intervencions no farmacològiques són més eficients que les intervencions farmacològiques i així en distints estudis s’ha demostrat que els beneficis a llarg termini eren més evidents en les persones que rebien teràpies no farmacològiques.
Totes les associacions compartim el treball no farmacològic com a base per a la millora del benestar de la persona afectada ja que la rutina diària als centres i el treball dels distints professionals fan que la persona se senta segura, cuidada i, sobretot, viva... Motivar-les per a fer coses distintes a les quals no estan acostumades és nou per a ells i de vegades se sorprenen fent ús del ratolí d’un ordinador o jugant a la wii com en altres centres que realitzen wii teràpia. Què aconseguim? Principalment millorar el seu estat d’ànim i la seua percepció de capacitat, en molts casos totalment perduda o anul·lada per la falta d’informació i formació als seus familiars cuidadors. Iniciem un procés de motivació molt costós ja que la malaltia anul·la “les ganes” i en este procés interactuen els professionals amb les ferramentes terapèutiques que tenim i disposem.
Al mes de juny Sandra i Tere, terapeutes al nostre centre, visitaren l’Associació d’Alcoi durant dos dies per vore quina metodologia de treball utilitzaven els seus professionals i posar en comú formes d’actuar i els recursos necessaris. Dins de les distintes visites les terapeutes pogueren presenciar una sessió BAPNE© on l’evidència de millora era palpable a tots els nivells. D’ací va nàixer la proposta de fer una sessió en Guadassuar...

Així el passat 30 de novembre 15 usuaris d’AFA Alcoi acompanyats per terapeutes de l’Associació ens van visitar a Guadassuar per fer una sessió BAPNE© conjunta i fer un dinar de germanor. Va ser una jornada molt agradable i amb bona companyia entre ritmes, cançons i coordinacions complexes que realitzarem tots amb més o menys dificultat.


BAPNE© és una disciplina que mitjançant distintes activitats s’estimulen tots els lòbuls del cervell a través de la percussió corporal. La seua complexitat és adaptable al col·lectiu en què es treballa però la base és la mateixa per a tots, experimentant les activitats com un joc.


Durant la sessió guiada per un monitor BAPNE© observàrem com el grau d’atenció augmentava i la memòria de treball es mantenia en constant activitat. Després de cada activitat les persones mostraven un somriure i estaven complagudes de les seues capacitats.

En eixe moment tots érem persones amb les nostres equivocacions tan normals i humanes cosa que feia riure’ns de cadascú sense cap complexe d’inferioritat.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai