ES POT PREVINDRE L’ALZHEIMER I ALTRES DEMÈNCIES? TALLERS D’ACCIÓ PREVENTIVA “ACTIVANT LA MENT”
07/04/2016

El tractament per combatre l'Alzheimer es basa en un tractament farmacològic de base i un tractament no farmacològic consistent en teràpies estimuladores del sistema nerviós central. En aquestes teràpies es treballen les àrees mentals implicades en la memòria, el llenguatge, l'atenció, la personalitat, etc. Està comprovat que el millor tractament és el que combina els dos aspectes, però encara hi ha un gran desconeixement de la importància de combinar l'actuació mèdica i la terapèutica, i les persones afectades no reben l'atenció completa necessària per afrontar la malaltia amb les millors armes. Hui en dia les investigacions s'estan dirigint a la detecció precoç de la malaltia i a actuar en el cervell abans fins i tot que apareguen els primers símptomes.

AGUAFA va d'acord amb aquesta tendència i volem que tota la població entenga que el cervell s'ha de cuidar com el cor, per exemple, i que cal prendre mesures per prevenir factors de risc. Cuidar-se bé, en general, pot disminuir els efectes de malalties neurodegeneratives que cursen amb demència.

AGUAFA inicià al 2015 una acció de conscienciació per a tota la població mitjançant xerrades a diferents localitats de la zona amb la col·laboració de l'Hospital de la Ribera i la realització de tallers preventius per a persones en situació de risc amb el lema: Davant l’Alzheimer, no et quedes en blanc.

Taller realitzat a Guadassuar

tallerguadassuar

Taller realitzat a Carlet

tallercarlet

Taller realitzat a Sueca

tallersueca

* Si vols veure més imatges dels tallers pots visitar el nostre facebook Aguafa Associació Guadassuar Alzheimer.

L’objectiu de les xerrades era conscienciar sobre la importància de l’adquisició d’hàbits saludables per a la prevenció de malalties, ja siguen físiques o mentals. Amb els tallers s’afavoreix la detecció precoç de possibles trastorns neurodegeneratius i es fomenta l’ús dels tractaments no farmacològics per a la intervenció però principalment per a la prevenció.

collage

Les xerrades foren impartides per professionals de la branca sanitària i aportaren informació sobre el funcionament adequat del cervell i com discriminar un cervell no sa, quins són els senyals d'alarma, els factors de risc, les bones pràctiques i els hàbits saludables.

Els tallers consisteixen  en la realització de manera grupal i individual d'activitats de memòria, orientació i atenció, funcions executives, etc. Són uns tallers dinàmics adaptats a les característiques de cada grup en què s’intercala el treball individual amb el treball grupal, el joc amb l’esforç.  En cada sessió es combina el treball i el joc perquè es cree un ambient propici per a l’exercici mental i sobretot per al benestar personal dels participants.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai