"UNITAT DE MEMÒRIA" NOU SERVEI AL CENTRE DE SALUT DE GUADASSUAR GESTIONAT PER AGUAFA
01/02/2017

Acompanyament, suport, informació i assessorament són els quatre pilars que regeixen el nou servei que ofereix AGUAFA, tot gràcies a la col·laboració econòmica de l'Obra Social La Caixa  i el suport tècnic del Departament de Salut de l’Hospital de la Ribera. Servei ubicat al Centre de Salut de Guadassuar que permet atendre a les famílies afectades de forma incipient i així fer més suportable l’impacte del diagnòstic.


Des de principis d’any estem treballant en la creació d’un espai físic on les famílies afectades pel diagnòstic d’una demència tipus Alzheimer o d’altres puga trobar un suport inicial orientat a oferir-los informació i assessorament en relació a l’evolució de la malaltia. L’objectiu és acompanyar des dels inicis a les famílies, proporcionant-los diferents recursos que milloren la percepció de la qualitat de vida.
El procés comença quan a una persona li han diagnosticat Alzheimer o un altra demència des de les àrees de neurologia o geriatria, este diagnòstic ha de ser més o menys recent, considerant-lo així de 3-6 mesos; o quan el metge d’atenció primària vol que la unitat efectue un seguiment a un pacient que presente deterioro cognitiu lleu (DCL). Des de la unitat oferim informació als familiars i es realitzen valoracions neuropsicològiques periòdiques (primera valoració gratuïta) i activitats d’estimulació cognitiva dirigides al malalt.


Si com a familiar t’interessa rebre informació i dissipar dubtes el que has de fer es telefonar al Centre de Salut de Guadassuar 96 246 97 40 i demanar cita per a la unitat de memòria, esta primera cita és totalment gratuïta. L’equip professional valora les circumstàncies personals, identifica les necessitats i intervé en conseqüència, dóna informació sobre la malaltia i els aspectes relacionats amb la mateixa, orienta sobre recursos, acompanya en el procés i assessora, a més introdueix les intervencions no farmacològiques en el malalt per a què el resultat farmacològic obtinga el millor resultat possible. Per a més informació:

 

La unitat de memòria també ofereix altres accions per a millorar el dia a dia, com és el cas de teràpies de grup per als cuidadors, ja que la dedicació quasi exclusiva al malalt acaba convertint el cuidador en un “malalt ocult”. A les sessions el cuidador pot compartir les seus experiències i abordar temes com la reacció al diagnòstic, el desgast emocional, la comunicació amb el malalt, la cura d’un mateix o l’acceptació de la nova realitat.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai