PARTICIPACIÓ, COMPROMÍS I SOLIDARITAT EN LA SETMANA DE L’ALZHEIMER
04/10/2015

Després d'una setmana plena d'activitats cal fer-ne un resum. Es va iniciar la setmana amb la fantàstica activitat intergeneracional “Rebentem l’Alzheimer!” amb la col·laboració dels col·legis CEIP Balmes i Col·legi Sant Francesc. Tots els alumnes de primària van participar en una globotà a les portes de l'Ajuntament. Estos havien realitzat un treball previ a les aules que va consistir en la realització de murals amb missatges d'esperança fent referència a la Lluita contra l'Alzheimer: Junts podem, No més Alzheimer, Recordem, ….. i cada alumne portava un globus de color verd. Després d'unes paraules de la presidenta i lectura de frases per part de representants dels alumnes es va donar pas a la Globotà com a símbol d'esperança.


A la vesprada, com tots els anys, es va realitzar un acte reivindicatiu amb l’enlairament de globus i la lectura del manifest en el qual totes les associacions, a través de CEAFA, la Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer, demanen una Política d'Estat de l'Alzheimer. La incidència d'esta patologia és tan gran, i les perspectives del seu avanç en el temps són tan negres, que és necessari que l'Estat prenga part ja d'una en un problema que d'una forma o una altra afecta a tota la societat. Esta política ha de ser general, que arribe a tot l'Estat, ha de ser Integradora, que compte amb tots els nivells de l'Administració, ha de ser Global, que incloga tots els col·lectius vinculats i ha de ser Transversal, que arribe a tots els àmbits de necessitat; i ha d'estar basada en 4 pilars: suport, protecció, formació i investigació. L'Alzheimer és un problema de tots i entre tots s’ha d'afrontar, transcendint fronteres, ideologies o qualsevol classe de condicionament.


En l'acte van participar la Coral Maestro Cuevas i el Bolero de Guadassuar, que amb els seus cants i balls van fer d'un acte reivindicatiu una vesprada festiva i alegre. A continuació inauguràrem l'exposició de treballs realitzats pels nostres usuaris en el taller de pintura. En l’exposició es mostra el resultat final de tot un procés de preparació, de decisions, de compartir riures i sobretot de gaudir de bona companyia.


Seguim la setmana amb la II Jornada La Ribera contra l'Alzheimer realitzada a l'Hospital de La Ribera. L'Hospital ha creat un fòrum anual on es dóna rellevància a les necessitats dels cuidadors familiars, també afectats per aquesta malaltia. La nostra psicòloga i directora, Carol Gutiérrez, va participar un any més en la jornada amb consells pràctics per fer de l'habitatge un entorn segur i estimulador.


A més este any l’Hospital ha editat un vídeo “El paper de les associacions” per a què la població en general conega l’objectiu de les associacions.
Dimecres va ser dia de Portes Obertes i van visitar el centre d’AGUAFA l'alcalde de Guadassuar i altres regidors de la corporació municipal. De vesprada va tindre lloc al centre cultural la xerrada informativa “Es poden previndre l'Alzheimer i altres demències?” a càrrec del Dr. Juan Antonio Avellana, Cap de la Unitat de Geriatria de l'Hospital de la Ribera i acompanyat per la psicòloga d’AGUAFA, Carol Gutiérrez, i la neuropsicòloga d’AFABALS, Gema Soria. La xerrada inicia una campanya dirigida a la promoció d'hàbits saludables per mantindre una bona forma física i mental, a més les persones interessades es podran inscriure, de forma gratuïta, en els tallers “ACTIVANT LA MENTque es realitzaran pròximament durant 4 sessions.


Dijous continuem amb la taula informativa al mercat i amb la campanya un Post-it per l'Alzheimer. Eixe matí vam tindre ocasió de comprovar la solidaritat de la gent de Guadassuar i la seua implicació amb AGUAFA.
La projecció de la pel·lícula “Sempre Alice” divendres de vesprada va posar fi a una setmana intensa en què la lluita contra la malaltia d'Alzheimer va ser la protagonista. En acabar la pel·lícula es va procedir al sorteig de la rifa del quadre donat per l'artista plàstic de Guadassuar Martí Asensi.


És evident que el treball que es du a terme des de l'associació per sensibilitzar i conscienciar a la societat d'esta malaltia no és debades, ja que cada any és major el nombre de persones que participa i que acudix als actes que se celebren la setmana del 21 de setembre.
Ja ha passat tot i nosaltres tornem a la nostra tasca diària al centre, amb els malalts, continuem programant activitats per a les persones afectades i també reivindicant i oferint recursos que facen més lleugera la càrrega d’esta malaltia, perquè per a nosaltres El Dia Mundial de l’Alzheimer és tots els dies.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai