13/09/2018
Activitats per Commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

Ja tenim preparat el calendari d’activitats per a commemorar el 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer.
La campanya d’enguany per a les taules informatives és la que llança la Federació: “Fent pinya per l’Alzheimer”. Tal com va ocórrer amb la campanya “Abraçades per la Memòria”, pretén cobrir tot el territori valencià en una mostra de solidaritat i compromís amb aquesta malaltia que cada vegada afecta a més persones, ja siga als quals la pateixen com als seus familiars cuidadors. En aquesta ocasió el lema coincideix amb el que s’està fent ús per a la difusió del Congrés Autonòmic sobre l'Alzheimer, “Fent pinya creixem junts”, que tindrà lloc el 6 d'octubre a Algemesí. La idea està inspirada en les Muixerangues, típiques d'aquesta localitat, les bases de la qual es coneixen amb el nom de pinya.

L'objectiu és que tot el públic s'unisca a aquesta campanya demostrant amb un gest la seua implicació amb l'Alzheimer. Vos esperem al mercat de Guadassuar per fer-nos fotos fent pinya i difondre-les després a les xarxes socials amb el hastag #fentpinyaALZHEIMER.
Com ja hem comentat el Congrés Autonòmic d’Alzheimer tindrà lloc al municipi d’Algemesí el dia 6 d’octubre, amb una programació molt interessant que pot servir d’ajuda a les famílies afectades i a tota la població en general per a conèixer de primera mà les conseqüències d’esta malaltia i els diferents abordatges actuals. Podeu trobar més informació a http://www.congresoalzheimercomunidadvalenciana.org/

Amb els més menuts realitzarem a les portes de l’Ajuntament “Una botellada escolar contra l’Alzheimer” on deixem a la imaginació dels més menuts com fer soroll amb botelles de plàstic que després portarem a reciclar. Per a realitzar esta activitat sempre contem amb la inestimable col·laboració de les escoles de Guadassuar, Col·legi Sant Francesc i CEIP Balmes.

També t’esperem al Taller ACTIVA’t on realitzarem activitats que posaran el nostre cos i la nostra ment en plena acció, i al passe de la pel·lícula “El quarteto” on es tracta la vellesa, l’amistat, l’Alzheimer i la música.

El dia 21 de setembre, de vesprada, farem l’acte de reconeixements i la lectura del manifest al Centre Cultural, acabant el dia amb la III Mostra de degustació solidària de vins i tapes (tiquets a la venda al centre d’aguafa 6 €).

Un any més la nostra revista veu la llum. Després d’un gran esforç recopilant els continguts hem aconseguit acabar-la. Com a titular “El centre de dia serà una realitat a Guadassuar” que gràcies a l’Ajuntament de Guadassuar este fet serà possible. A l’editorial destacar el compromís, el respecte i l’esperit de ser un equip “Fent pinya” com el lema de la Federació Valenciana, valors que les persones que formen part de l’Associació han de tindre molt present i fer-los valdre a totes les tasques i recursos que des de l’entitat es van desenvolupant; tot açò entre altres continguts.

Compartim amb tots les activitats i vos esperem un any més al nostre costat com a mostra de solidaritat amb les famílies afectades on tot suport ajuda a millorar la qualitat de vida del col·lectiu afectat.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai