Comencem l’aventura de Reviure el nostre entorn, en bici sense edat!
24/11/2021

Al mes de juliol, els òrgans de govern de la Fundació “La Caixa” van seleccionar el nostre projecte “Reviure el nostre entorn: En bici sense edat” dins la convocatòria Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2021, en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials.
La Fundació ha fet una aportació econòmica de 23.500 €. Amb esta quantitat es pot iniciar el projecte amb la compra de dos tricicles elèctrics adaptats, formar el personal i l’alumnat de l’IES Didín Puig i destinar professionals per a portar endavant el projecte durant un any.
Amb els dos tricicles arribats des de Dinamarca per fi es fa realitat una idea que ens venia rondant pel cap des de fa uns 3 o 4 anys: traure a passejar les persones usuàries del centre d’AGUAFA pel poble i pel camp perquè puguen tornar a sentir el vent i el sol en la cara i tornen a recórrer a ritme de pedal espais vitals que per les seues circumstàncies han deixat de visitar.
El projecte dirigit per AGUAFA compta amb la col·laboració de l’IES Didín Puig que facilitarà la participació del seu alumnat com a pilots dels tricicles, dotant el projecte de més valor amb la interacció generacional com un factor terapèutic.

Formació alumnat de l'IES Didín Puig per a ser pilots dels tricicles al projecte en bici sense edat Guadassuar.

Ha sigut imprescindible l’ajuda econòmica de la Fundació “La Caixa” per a iniciar un projecte d’esta envergadura, així com el suport de l’Ajuntament de Guadassuar, prova de la confiança que deposita en AGUAFA, i la col·laboració de l’institut de secundària que ha mostrat interès pel projecte des del principi.
Conèixer el moviment En bici sense edat ha sigut també molt important perquè ens ha permés donar-li forma al projecte i conèixer persones que ens han ajudat a fer-lo realitat. En bici sense edat és un moviment que va nàixer a Dinamarca l’any 2012 i té com a objectius brindar a la gent major l’oportunitat de continuar sent part activa de la societat i la comunitat local i donar-los el dret d’experimentar la ciutat i la naturalesa de prop, des de la bicicleta, i de poder contar la seua història en l’entorn on han viscut les seues vides.

Formació, del personal implicat al projecte, en l'ús i maneig dels tricicles, a San Sebastian.

Visita a Corella per conèixer l'experiència de la yayacleta.

Hem fet la formació necessària a San Sebastian, amb Dani de En bici sin edad de Donostia i hem compartit l’experiència de la yayacleta de Corella, un poble de Navarra amb un voluntariat ciclista molt actiu encapçalat per Toño, pura energia i motor també de En bici sin edad de Navarra. Durant la primera quinzena del mes de novembre l’alumnat de l’Institut de Guadassuar del cicle Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural s’ha posat al dia en la teoria i pràctica de la conducció dels tricicles i ara ja sap una miqueta més sobre la malaltia d’Alzheimer i sobre les persones que d’ací no res seran les seues passatgeres. En fi, que ja només queden uns quants detalls que no impedixen que, per fi, el 22 de novembre, comencem les activitats de Reviure el nostre entorn, en bici sense edat.

Fent pràctiques i valorant l'adaptabilitat de les persones usuàries.

 

Per a més informació podeu contactar al telèfon del centre d’aguafa 96 257 07 96 o amb la presidenta 649114535.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai