NOU RECURS TERAPÈUTIC PER A LA INTERVENCIÓ COGNITIVA EN PERSONES AMB DEMÈNCIA O EN EDAT DE RISC
13/04/2016

L’objectiu d’AGUAFA és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia d’Alzheimer atenent les seues necessitats amb un tracte personalitzat.  A més de cuidar els aspectes físics busquem estimular o mantindre els aspectes cognitius, afectius, socials... mitjançant activitats que s’adapten a cada persona segons les seues circumstàncies i condicions.

Hui en dia per combatre l'Alzheimer es combina el tractament farmacològic amb les teràpies no farmacològiques, on es treballen àrees mentals implicades en la memòria, el llenguatge, l'atenció, la personalitat, etc.. AGUAFA sap com són d’importants estes teràpies per a millorar l’estat de les persones afectades, per això l’equip tècnic fa una labor de recerca de recursos de tot tipus que ens faciliten aconseguir els nostres objectius.

Al llarg de la nostra experiència professional hem comprovat que treballar l’estimulació cognitiva amb programes informàtics agrada i afavorix la majoria dels nostres usuaris.  Amb este desig de millorar la nostra intervenció amb recursos nous i eficaços, gràcies a la subvenció de l’oficina de Guadassuar de La Caixa, hem incorporat al nostre centre la plataforma web NEURON UP.

firma

NeuronUP és una plataforma web que servix de suport als professionals implicats en els processos de rehabilitació i estimulació cognitives. Mitjançant milers d’exercicis, jocs i simuladors es poden treballar tant les principals funcions cognitives (orientació, atenció,  memòria, llenguatge, funcions executives, habilitats visioespacials o cognició social) com les activitats de la vida diaria i les habilitats socials.  A part de tot el ventall d’exercicis que oferix esta plataforma, és també molt interessant la possibilitat que té de treballar en pantalla tàctil, cosa que permet als usuaris ser més protagonistes del seu treball.

usus

En la tasca que realitza AGUAFA és molt important tindre el suport d’entitats que ens ajuden a fer millor la nostra faena, ja que molts dels recursos necessaris suposen un cost molt elevat per a l’associació. En este cas, una entitat local com és l’oficina de La Caixa una volta més ha confiat en el nostre projecte.

compartir

Tots els drets reservats | Avís legal | Política de privacitat | Ús de cookies | Disseny web: Enunespai